Konferencja „Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w UE”
Czy w dobie pojawiających się wciąż zagrożeń w obszarze bezpieczeństwa żywności zarówno w Polsce, jak i w całej Europie, urzędowa kontrola żywności jest wystarczająca? Czy niezbędne staną się dobrowolne normy z tego zakresu?
Na te i inne pytania będzie można uzyskać odpowiedź, uczestnicząc w konferencji „Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w UE”, która odbędzie się 27 września 2012 r.
Polski Komitet Normalizacyjny objął patronat honorowy nad wydarzeniem.
Na konferencji przedstawione zostaną m.in. zagadnienia polityki normalizacyjnej w zakresie higieny i bezpieczeństwa żywności, kwestie bezpieczeństwa produkcji i przechowywania żywności, założenia projektu nowej Normy Europejskiej dot. usług ochrony przed szkodnikami.
Polski Komitet Normalizacyjny będzie reprezentowany przez Jolantę Kochańską, Zastępcę Prezesa ds. Normalizacji , która przybliży uczestnikom wiedzę na temat polityki normalizacyjnej w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Więcej informacji na stronie organizatora: http://www.bpj.com.pl/