Content

DNP 2018 – Konferencja „Jakość i bezpieczeństwo żywności”

2018-04-25
DNP 2018 – Konferencja „Jakość i bezpieczeństwo żywności”

Z okazji Dnia Normalizacji Polskiej Polski Komitet Normalizacyjny organizuje ogólnopolską konferencję, której tematem przewodnim będzie „Jakość i bezpieczeństwo żywności”. 

Nieznajomość przepisów prawa i zaleceń zawartych w normach stwarza ogromne ryzyko dla nas wszystkich. Może to prowadzić do poważnych konsekwencji – zanieczyszczeń procesowych żywności: skażenia produktów mikroorganizmami chorobotwórczymi, pasożytami czy metalami ciężkimi. Dlatego tak ważne jest nie tylko wczesne rozpoznawanie zagrożeń, ale również opracowanie wspólnych metod ich minimalizowania oraz stosowanie tych samych porównywalnych kryteriów przez wszystkie podmioty: producentów i organów kontroli w całej Unii Europejskiej. W osiągnięciu tych celów potrzebne są Polskie Normy.

W trakcie konferencji poruszone zostaną m.in. zagadnienia: jakości i bezpieczeństwa żywności w kontekście norm, wymagań i kryteriów mikrobiologicznych dla żywności, regulacji prawnych w obszarze jej bezpieczeństwa, monitorowania biologicznych i fizycznych czynników ryzyka żywności oraz nowelizacji normy ISO 22000.

Konferencja odbędzie się 23 maja br. w Klubie Bankowca, ul. Smolna 6 w Warszawie.

 

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
 

 

program-button_1.png

 

 

formbutton_0.png

 

 

Szczegółowe informacje:

tel. 22 55 67 764, 22 55 67 739; e-mail: konferencjePKN@pkn.pl

PATRONI HONOROWI:
 

logo_ministerstwa (2).jpg      logo PCA.jpg      LOGO_PIWET_by_xmas3_final 2.jpg      Logo_IZZ_ver_podstawowa_pozioma_300dpi.png

   KZSML_logo.jpg   logo-100latPZH.jpg


PATRONI MEDIALNI:

logo-foodfakty-portal-kolor.jpg  Przemysł Spożywczy LOGO_1.jpg  FOOD_FORUM_logo_napis.png   
                  logo bihz jpg.jpg    Forum Biznesu logo.jpg